Magyar IP-címről hackelték meg az orosz külügyminisztériumot

A minisztérium levelein keresztül más forrásokhoz is hozzáférhettek a támadók.

MN
2017. 07. 15. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar IP-címről érte hackertámadás az orosz külügyminisztériumot még június végén. Az index.hu tudósítása szerint Maria Zaharova moszkvai külügyi szóvivő pénteken arról számolt be, hogy június 29-én összesen 138 kamulevet kaptak. A mailek Oroszország teheráni nagykövetségéről érkezett formalevélnek tűntek.

A támadásnak komoly következményei lehetnek, a hackerek ugyanis nemcsak a minisztérium leveleihez, de azokon keresztül más forrásokhoz is hozzáférhettek. A megtámadott szervert az oroszok lekapcsolták, hogy megakadályozzák a további károkat.

A szóvivő arról is beszélt, hogy számos diplomatának álcázott amerikai kém dolgozik Moszkvában. Elmondta: azt tervezik, hogy többeket kiutasítanak Oroszországból, mivel még Barack Obama elnöksége idején az amerikaiak is ugyanezt tették három tucat orosz diplomatával, akiket kémkedéssel vádoltak. Zaharova szerint azóta ezeket a diplomatákat ráadásul pótolni sem tudják, mert az erre hivatottak egyszerűen nem kapnak amerikai vízumot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.