Merkel felelősséget vállalt a G20-csúcson történt zavargásokért

– Nem bújok ki a felelősség alól – közölte a német kancellár.

MN
2017. 07. 16. 20:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Merkel német kancellár elégedett a G20 csoport hamburgi találkozóján elért eredményekkel, és vállalja, hogy ő is felelős a tanácskozás idején történt zavargásokért.

A kancellár egy televíziós interjúban kiemelte, nem egyedül határozott arról, hogy Hamburgban rendezzék meg a húszak csúcstalálkozóját. Elismerte ugyanakkor, hogy részt vett a döntés meghozatalában, a tanácskozást pedig az általa vezetett szövetségi kormány a hamburgi kormánnyal – a tartományi rangú város vezetésével – együtt rendezte meg. 

– Ezért a június elején tartott tanácskozás idején történt zavargásokért, ezekért az elfogadhatatlan dolgokért én is éppen úgy felelős vagyok, mint Olaf Scholz (Hamburg első polgármestere), és nem is bújok ki a felelősség alól – jelentette ki Angela Merkel.

Merkel nem sokkal azután ismerte el felelősségét az erőszakba fulladt hamburgi eseményekért, hogy a német város rendőrfőkapitánya közölte: a rendőrök életveszélyre hivatkozva megtagadták a tüntetők elleni fellépést.  
A július 7-én és 8-án tartott G20-csúccsal összefüggésben történt zavargásokban csaknem 500 rendőr megsebesült és őrizetbe vettek több mint 200 tüntetőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.