Az olasz maffiától lefoglalt épületekbe költöztetik a bevándorlókat

Villák és szállodák is megnyílhatnak a menekültek előtt.

MTI
2017. 08. 28. 20:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olasz maffia kiterjedtségére is rámutat az olasz hatóságok új ötlete: hatszáz lefoglalt épületet szánnak a bevándorlók elszállásolására Róma, Nápoly és Milánó térségében.

Az épületek között lakóházak, villák, szállodák, irodaházak, gyárépületek vannak, ezek „migránsszállásként” való felhasználásáról az olasz belügyminisztériumban egyeztettek az érintett önkormányzatok képviselőivel.

Az épületek hasznosítása azért is sürgető, mert Olaszországban rendszeressé váltak a bevándorlók általi épületfoglalások. A menekültstátusért folyamodók közül ugyanis az olasz állam nem tud mindenkinek szállást adni, ezért a bevándorlók maguk próbáltak javítani helyzetükön.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.