Bírság járhat a migránsok befogadásáért

Ellenzéki olasz polgármesterek léptek fel az illegális bevándorlók befogadása ellen.

MTI
2017. 08. 29. 16:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Michela Rosetta, a Piemonte tartományban található San Germano Vercellese polgármestere bejelentette, pénzbírsággal sújtja azokat a magánszemélyeket, egyházi intézményeket vagy más szervezeteket, amelyek az önkormányzat területén migránsokat fogadnak be.

Az önkormányzati testület által már megszavazott szankció 150 eurótól 5 ezer euróig terjed. Az ellenzéki Északi Liga polgármestere arra hivatkozott, hogy az 1800 lakosú településen a menedékkérők elhelyezése veszélyt jelenthet a közbiztonságra.

A szintén az Északi Liga színeiben Senagót vezető Magda Beretta is elutasította a migránsok befogadását. Hangsúlyozta, hogy a Milánó közelében található 21 ezer lakosú település vezetőjeként az olaszok lakáshoz juttatását tekinti feladatának.

A Milánó külvárosát képző Sesto San Giovanni első embere, Roberto Di Stefano, a jobbközép Hajrá, Olaszország (FI) politikusa arra mondott nemet, hogy a helyi sportcsarnokot a Sesto San Giovanniban élő muzulmán közösségnek bérbe adja egy vallási ünnepségre. Milánóban és térségében több mint félmilliós muzulmán közösség él. Az önkormányzat 2010 óta először tagadja meg a sportcsarnok bérbe adását. A polgármester arra hivatkozott, hogy a muzulmán közösség az utóbbi évek bérleti díját sem fizette ki.

Az olasz belügyminisztérium terve szerint az év végéig több tízezer bevándorlót kell szétosztani az önkormányzatok között. Eddig a mintegy 8 ezer olasz önkormányzatból kevesebb mint 3 ezer fogadott be menedékkérelemre várókat. A jövő tavasszal esedékes olaszországi választások előtt egyre több önkormányzat mond nemet, főleg az ellenzéki politikusok vezette városok.

Ezzel egy időben a dél-olaszországi Linosa szigete segítséget kért a római kormánytól, miután a valamivel több mint négyszáz lakosú szigetre több mint száz afrikai, többségében tunéziai és algériai fiatal érkezett meg, akik az utcákon telepedtek le a szabad ég alatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.