Donald Trump cáfolta, hogy szemétdombnak nevezte volna a Fehér Házat

Az elnök azt tweetelte, szereti a rezidenciáját, és csak kamuhír volt, hogy nem szívesen van ott.

MTI
2017. 08. 03. 6:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump amerikai elnök egy szerda éjjeli Twitter-bejegyzésében tagadta azt a pletykát, hogy szemétdombnak nevezte volna a washingtoni Fehér Házat.

Előző nap a Sports Illustrated című sportmagazinban és egy golfportálon jelent meg az az állítás, hogy golfklubjai egyikében beszélgetve az elnök azt fejtegette: azért van gyakran távol Washingtontól, mert „a Fehér Ház egy szemétdomb”. A kijelentés a média állításai szerint a New Jersey-ben lévő bedminsteri golfklubban hangzott el.

Trump most azt írta, hogy szereti a Fehér Házat. „Az egyik legszebb lakóépület, amelyet valaha láttam. De a hamis hírek szerzői azt állítják, hogy szemétdombnak hívtam – TOTÁLIS VALÓTLANSÁG” – szögezte le.

Az elnök, akiről köztudomású, hogy szereti a golfot, a hétvégéket rendszerint valóban Washingtontól távol tölti: vagy a Palm Beachben lévő Mar-a-Lago üdülőkomplexumában, vagy valamelyik golfklubjában. Most hét végén is Bedminsterben lesz, méghozzá tizenhét napig, nyári szabadságon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.