Erős földrengés volt Kínában

Öten meghaltak és sokan megsérültek.

MN
2017. 08. 08. 15:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatalos jelentések szerint öten meghaltak és több mint hatvanan megsérültek. Csiucsajkou kedvelt üdülőhelyen több épület összedőlt, és a lakosok az utcára menekültek – írja az MTI.

A hatóságok megkezdték az emberek evakuálását. A kínai vöröskereszt segélycsomagokat küld a térségbe. A földmozgást az üdülőhelytől mintegy 280 kilométerre északra fekvő tartományi fővárosban, Csengtuban is erősen érezni lehetett.

A földrengés hipocentruma a Hszinhua szerint 20 kilométer mélységben volt. Az amerikai szeizmológiai intézet a mozgást 6,5 fokozatúnak mérte.

A Reuters beszámolója szerint egy földcsuszamlás miatt több mint 100 turista csapdába került.

2008. május 12-én Szecsuán tartományban 8-as fokozatú földrengés pusztított, melynek következtében több mint 87 ezer ember meghalt vagy eltűnt, és mintegy 375 ezren megsérültek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.