Földrengés volt Olaszországban, ketten meghaltak

Házak omlottak össze, két asszony életét vesztette, amikor megmozdult a föld Ischia szigetén. Egy babát a romok alól mentettek ki.

MN
2017. 08. 22. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két nő meghalt és legalább 40-en megsérültek, amikor földrengés pusztított az olaszországi Ischia szigetén, írja a BBC.

Az MTI úgy tudja, hogy a rengés 3,6, későbbi számítások szerint 4-es erősségű volt az 50 ezer lakosú településen, és sok házat is romba döntött – a pánik rendkívüli volt, helyi lapértesülések szerint több mint 1500-an maradtak fedél nélkül a katasztrófa után.

A földmozgás főleg Casamicciola és Lacco Ameno települést érintette, előbbiben előbb sikerült élve kimenteni három embert a romok alól – életkorukat nem közölték –, majd a rengés után 7 órával sikerült egy hét hónapos kisbabát is élve kiemelni egy romba dőlt házból. Két testvérének kimenekítése jelenleg folyik. Az 5 és 7 éves fiúknak, akik reagáltak a mentőalakulatok jelzéseire, vizet adtak, hogy megóvják őket a kiszáradástól.

Ischia vulkáni eredetű sziget a Tirrén-tengerben, a Nápolyi-öböl északi részén. Capri mellett Ischia is rendkívül népszerű nyaralási célpont, a német turisták körében különösen látogatott. Angela Merkel német kancellár is többször töltötte itt szabadságát. Becslések szerint jelenleg mintegy 250 ezer ember (helyi lakosok és turisták) tartózkodik a szigeten.

Ez a mostani földmozgás Olaszországban nem számít nagy méretűnek, de – mint Gianluca Valensise az ANSA hírügynökségnek elmondta – a vulkánok alatt bekövetkező földrengések alig érik el az öt kilométeres mélységet, s ezért erősebb a hatásuk a felszínen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.