Veronai baleset: érzéketlen levelet írt a busztársaság vezetője

Ebben például közölte az áldozatok családtagjaival, hogy ő is kártérítést vár.

MN
2017. 08. 02. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veronai balesetet elszenvedő busztársaság ügyvezetője néhány héttel a tragédia után egy érzéketlen levelet adott át a szülőknek, mely úgy kezdődött: „a baleset és a katasztrófa néhány másodperc alatt következett be, mégis fontos mozzanatok különíthetőek el. Ezek mindegyikéhez feladat fűződik” – írja a 24.hu.

Czakó Tibor, a Pizolit Kft. ügyvezetője emellett úgy fogalmazott:

„Fontos látniuk, az egy baleset, hogy a sofőr elalszik, a busz nekisodródik a szalagkorlátnak. A katasztrófa lépései azok, hogy a szalagkorlát széttépi a buszt, a lámpa helyén keletkező ívfény lángba borítja, majd az oszlop szétzúzza. Ez a három pusztító esemény az autópálya hibája. Ezért szeretném Önökkel összhangban az autópálya üzemeltetőit is bevonni a felelősök körébe. Részben azért, mert változatlanul építették vissza ezt a veszélyes szakaszt, részben pedig azért, mert kárunk megtérítését várjuk tőlük.” Nem fejezte ki a sajnálatát, inkább önmagát és a buszos céget mentegette – teszi hozzá a 24.hu.

Kitért arra is, hogy a buszsofőr elaludt, noha a nyomozás még tart, gyanúsított egyelőre nincs, így ezt sem mondták ki egyértelműen.

 

A magyar fiatalokat szállító autóbusz január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet. A szerencsétlenségnek tizenhét halálos áldozata volt. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.