Azeri elnök: Magyarország az egyik legközelebbi barátunk

Átadta megbízólevelét Szederkényi Viktor bakui nagykövet.

MN
2017. 09. 13. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilham Alijev azeri elnök kedden vette át Szederkényi Viktor újonnan kinevezett bakui nagykövet megbízólevelét – írta az APA azeri hírügynökség.

A bakui nagykövetség honlapján közzétett tájékoztatás szerint Szederkényi Viktor szeptember 7-én adta át megbízólevelének másolatát Elmar Mammadjarovnak, Azerbajdzsán külügyminiszterének.

Alijev üdvözölte az Azerbajdzsán és Magyarország közti együttműködést. Úgy fogalmazott, Magyarország hazája egyik legközelebbi barátja és partnere, nemcsak Európában, hanem az egész világon. Kiemelte a kereskedelmi erőfeszítések növelésének szükségességét, és szavai szerint vannak lehetőségek egyebek mellett a beruházások, a közlekedés, a gyógyszeripar és a mezőgazdaság területén fennálló együttműködés fokozására. Az azeri elnök hozzátette: mindkét országban sor került olyan kulturális eseményekre, melyek hozzájárulnak a baráti kapcsolatok fejlesztéséhez.

A beszámoló szerint Szederkényi Viktor kiemelte: nagyon örül, hogy nagykövet lesz ebben a gyönyörű országban, és alig várja, hogy jobban megismerje Azerbajdzsánt, az embereket és a kultúrát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.