Tragédia: „térden állva” kér bocsánatot az ukrán oligarcha családja

A harkivi Zajcev család közleményt adott ki a gázolással kapcsolatban.

TK
2017. 10. 24. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 18-án este öt gyalogost gázolt halálra egy húszéves nő az ukrajnai Harkivban. A piros lámpát figyelmen kívül hagyva, a megengedett sebesség kétszeresével hajtott fel a járdára, miután összeütközött egy szabályosan közlekedő járművel.

Ukrán sajtóértesülések szerint a nőt a lincseléstől testtőrei mentették meg, végül a rendőrök letartóztatták.

###HIRDETES###

Később kiderült róla, hogy egy ismert helyi oligarcha Vaszilij Zajcev Aljona nevű lánya, aki két éve szerezte meg a jogosítványát, de azóta már négyszer indult ellene eljárás gyorshajtás miatt.

A Zajcev család közleményt adott ki a tragédiával kapcsolatban. Vaszilij Zajcev azt mondja, hogy egy Volkswagen ment neki annak az autónak, amelyet a lányuk vezetett, és „ez az ütés dobta az autót a járdára, az ott várakozók közé”. Hozzáteszi: „térden állva” kérnek bocsánatot a halottak és a sérültek családtagjaitól. Pénzügyi támogatást ajánlottak fel a gyászolóknak, valamint ők és lányuk el fogják fogadni azt az ítéletet, amelyet a bíróság „tisztességes tárgyalásban” meghoz – írja az ukrán Pravda.

A baleset utáni gyorselemzés azt mutatta ki, hogy Aljona Zajcev vizeletében ópiátszármazékokat találtak. A bíróság a nőt két hónapra előzetes letartóztatásba helyezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.