Trump: Velejéig gonosz cselekedet volt a Las Vegas-i lövöldözés

Az amerikai elnök is megszólalt a legalább ötven emberéletet követelő vérengzés után.

MTI
2017. 10. 02. 15:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Velejéig gonosz cselekedetnek és nemzeti tragédiának nevezte Donald Trump, hogy egy 64 éves férfi vasárnap éjjel egy Las Vegas-i countryzenei fesztivál látogatói közé lőtt, megölve közülük legalább ötvenet, és megsebesítve százakat.

Az amerikai televíziókban élőben sugárzott rövid beszédében az amerikai elnök közölte: mindenütt félárbócra eresztik a nemzeti lobogót. Trump egységre és összefogásra szólította fel az amerikaiakat, és bejelentette, hogy szerdán Las Vegasba utazik.

Hillary Clinton, Trump demokrata ellenlábasa a Twitteren fejezte ki együttérzését: „Las Vegas, veled gyászolunk – az áldozatokkal, azokkal akik elvesztették a szeretteiket, és mindazokkal, akik érintettek ebben a hidegvérű mészárlásban.”

De nem csak a gyásznak adott hangot: „A tömeg a fegyverek hangja elől menekült. Képzeljék el, mennyien haltak volna meg akkor, ha a támadó hangtompítós pisztolyt használ, aminek a beszerzését most az NRA könnyebbé akarja tenni. Az együttérzésünk nem elég. Félre kellene tennünk a politikát és együtt kiállni az NRA-van szemben, és közösen dolgozni azon, hogy ez soha többé ne történhessen meg.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.