Theresa May: Brexit, propaganda és divat

A brit kormányfő a cipőjével keltett igazi feltűnést Brüsszelben.

MN
2017. 11. 24. 17:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatairól szóló egyeztetések megkezdését sürgette Theresa May brit miniszterelnök pénteken az uniós és az úgynevezett keleti partnerségi országok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozója előtt – tudósít az MTI.

„Közösen előre kell lépni a brexittárgyalások második szakaszára” – közölte May az ülés előtt, ugyanakkor kitért a kérdés elől, hogy kormánya hajlandó-e megemelni az EU-val szembeni brit pénzügyi kötelezettségek rendezésére szánt összeget, ami szakértők szerint kulcsfontosságú lenne az előrehaladáshoz.

Hangsúlyozta: az Egyesült Királyság továbbra is vezető szerepet kíván játszani Európa biztonságának megőrzésében, továbbá „mély és különleges” kapcsolatot akarna kialakítani az EU-val.

A brit kormányfő kijelentette: „Védekeznünk kell az Oroszországhoz hasonló ellenséges országok cselekedeteivel szemben, amelyek a keleti partnerségi országok gazdasági növekedését fenyegetik.” Theresa May sajtóhírek szerint a tanácskozáson 100 millió fontot (35 milliárd forintot) ajánlott fel a következő öt évre az orosz propaganda ellensúlyozására a volt szovjet tagköztársaságokban.

A brit kormányfő a csúcstalálkozó elismerését azonban igazán nem ezzel, hanem a cipőjével vívta ki. 

A Theresa Mayről szóló brit híradások gyakran szívesebben foglalkoznak a kormányfő divatimádatával, az extravagáns cipők és bőrnadrágok iránti vonzalmával, mint a politikájával. Sőt olykor párhuzamot is vonnak a kettő között.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.