Állandó veszélyt jelenthet a tűzvész Kaliforniában

A kormányzó szerint a szárazság és a klímaváltozás azt jelenti, hogy az állam „új valósággal” szembesül.

MN
2017. 12. 10. 8:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint ugyanakkor visszavonták azt a korábbi rendelkezést, amelynek értelmében Santa Barbara megye a tűz által veszélyeztetett egyes részein a lakosság evakuálására készültek. Ettől függetlenül az embereket arra figyelmeztették, hogy nincs kizárva a lángok újbóli fellobbanása.

A hatóságok arról is beszámoltak, hogy Kaliforniában a hat legnagyobb tűzfészekben ezer építmény tönkrement, és további 25 ezret a megsemmisülés veszélye fenyegeti. 585 négyzet-kilométernyi területen tombol a tűz, az ott élő 90 ezer embernek egyelőre nem engedélyezik a visszatérést otthonába.

Jerry Brown kaliforniai kormányzó szombaton felkereste Ventura megye azon a területeit, ahol az egy hétig tomboló tűzben egy nő meghalt, otthonok százai pedig leégtek. Sajtóértekezletén Brown kijelentette, hogy a szárazság és a klímaváltozás azt jelenti, Kalifornia „új valósággal” szembesül, amelyben az emberek élete és tulajdona állandó, többmilliárdos kárral járó tűzveszélynek van kitéve.

A viharos erejű szelek, a levegő alacsony páratartalma továbbra is uralkodó marad a területen, nincs kizárva, hogy így lesz karácsonyig. Hősies erőfeszítésekre lesz szükség az Egyesült Államokban és a világ más részein, hogy elejét vegyék a klímaváltozás következményeinek. A kormányzó arra szólította fel a törvényhozókat, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az olyan természeti katasztrófákra, mint amilyeneket a tüzek, az árvizek és a földrengések okoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.