Álmukban végeztek a békefenntartókkal Kongóban

Ismeretlen fegyveresek támadtak ENSZ-békefenntartókra, legalább 40-en megsebesültek.

MN
2017. 12. 08. 15:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább 14 ENSZ-békefenntartó életét vesztette és több mint 40 megsebesült ismeretlen fegyveresek támadásában a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti fekvésű Észak-Kivu tartományában.

Jean-Pierre Lacroix, a világszervezet békefenntartókért felelős tisztségviselője korábban pontos számok nélkül csak annyit közölt, hogy a csütörtök éjszaka végrehajtott támadásban a kongói ENSZ-misszió (MONUSCO) „nagyszámú” kéksisakosa halt vagy sebesült meg.

A MONUSCO, amely az ENSZ legnagyobb békefenntartó küldetése, 1999 óta van jelen a Kongói Demokratikus Köztársaságban. A misszióban mintegy 19 ezer fő teljesít szolgálatot, alapvető feladatuk a polgári lakosság védelme.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.