Az erdőtüzek miatt szükségállapotot rendeltek el Kaliforniában

A bozót- és erdőtüzek számos Los Angeles környéki hegyet is elértek.

MN
2017. 12. 09. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szükségállapotot rendelt el Kaliforniában pénteken Donald Trump amerikai elnök azután, hogy az állam déli részén a bozót- és erdőtüzek számos Los Angeles környéki hegyet is elértek. A döntés azután született, hogy Jerry Brown kaliforniai kormányzó levélben ezt kérte az elnöktől – írja az MTI.

A rendelet lehetővé teszi, hogy szövetségi forrásokból nyújtsanak segítséget Kalifornia államnak és a helyi erőknek – számolt be a washingtoni Fehér Ház. A szövetségi rendkívüli segélyalapokból jut Los Angelesnek, Riverside, San Diego és Ventura megyéknek, ahol súlyos helyzet alakult ki.

A kiszámíthatatlan széljárás miatt keletkező erdőtüzek több ezer hektárnyi területen pusztítottak, 439 épület megsemmisült néhány nap alatt – közölték a tűzoltók. A legnagyobb bozóttüzek Los Angelestől északra vannak, de nyugatra is terjednek, Santa Barbara megye irányába.

Csupán San Diego megyében több ezer tűzoltót, hét repülőgépet, 15 helikoptert, katonákat vetettek be a természeti katasztrófa terjedésének megakadályozására és felszámolására. San Diego városától 80 kilométerre északra 1160 hektárnyi területen ég az erdő, a lángok 85 építményt megsemmisítettek. Hat ember, köztük két tűzoltó égési sérüléseket szenvedett.

Az év első felében a bozóttüzek Kalifornia északi részén tomboltak, több milliárd dollárnyi kár keletkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.