Lemond az újságírónőt zaklató demokrata szenátor

Egy tizenegy éve történt zaklatás miatt kerülhet sor erre a lépésre.

MN
2017. 12. 07. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Al Franken demokrata szenátor azt tervezi, hogy az elkövetkező hetekben bejelenti lemondását – írja a BBC.

A lépéshez egy tizenegy éve történt zaklatás vezetett – a tagadásnak nem lett volna sok értelme, mivel az esetről bizonyító erejű felvétel is készült. Novemberben egyébként bocsánatot kért tettéért.

A korábban komikusként befutó Franken 2006-ban egy háborús körúton vett részt, vagyis Kuvaitba, Irakba, Afganisztánba látogatott, hogy fellépjen a fegyveres alakulatok karácsonyi műsoraiban. A körúton részt vett Leeann Tweeden újságírónő, akit Al Franken – a nő elmondása szerint – mindenáron csókolózásra akart rábírni azzal az ürüggyel, hogy egy fellépés részeként be kellene gyakorolniuk az imitált csókjelenetet. A szenátus etikai bizottsága azonnali vizsgálatot rendelt el Franken ügyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.