„Nálunk ez a szokás” – nyilatkozta a bottal terrorizáló Mikulás

Riasztó videó kering a román közösségi oldalakon. A fehérszakállúnak öltözött férfi szerint szigorúnak kell lennie a Mikulásnak.

Lukács Csaba
2017. 12. 09. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hangosan sír az ötéves fiú, s a seprűnyéllel fenyegetően hadonászó Mikulás és az édesanyja kérdéseire fogadkozik, hogy ezentúl szót fog majd fogadni az óvodában. Mindeközben az édesanyja hangosan nevetgél. A szobában van egy másik kislány is, akit a Mikulás felszólít, hogy ereszkedjen térdre, és mondjon el egy imádságot. A felvétel tanúsága szerint a Mikulás egyszer meg is ütötte a terrorizált kisfiút.

Az ügyben már vizsgálatot indított a Beszterce-Naszód megyei gyermekvédelmi hatóság – a felvételt a gyermek külföldön dolgozó apja juttatta el a hivatalos szervekhez. A rendőrség azonosította a fiú harmincegy éves anyját és a Mikulásnak öltözött negyvenéves férfit, aki a nő testvére. Ő nyilatkozott is a román sajtónak, azt állítva, hogy nem történt semmi különleges – náluk az a szokás, a Mikulásnak szigorúnak kell lennie amellett, hogy ajándékokat is visz a gyerekeknek. 

Az ügyben eljárás indult kiskorúakkal való rossz bánásmód miatt. Az anya háromtól hét évig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.