Őrizetbe vették Szaakasvili volt odesszai kormányzót Kijevben

A rendfenntartók megostromolták a grúz politikus hívei által épített sátorvárost.

MTI
2017. 12. 08. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették Kijevben az ukrán hatóságok Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzót, az Új Erők Mozgalma nevű, általa Ukrajnában alapított párt vezetőjét – közölte párttársa, David Szakvarelidze péntek este a Facebookon.

A hírt megerősítette Jurij Lucenko főügyész is, aki szintén a Facebookon közzétett bejegyzésében azt írta, hogy Szaakasvilit előzetes fogdába vitték, Szakvarelidze közlése szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálatéba (SZBU).

Marjana Pocstar, a grúziai származású politikus pártjának sajtótitkára az Ukrajinszka Pravda hírportálnak azt mondta, hogy a rendfenntartók ostromot indítottak Szaakasvili támogatóinak a parlamentnél lévő sátorvárosa ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.