Szamurájkardos támadó ölt meg több embert egy tokiói szentélynél

Hárman életüket vesztették, egy ember pedig megsebesült.

MN
2017. 12. 08. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hárman meghaltak, egy ember pedig megsebesült egy támadásban a tokiói Tomioka Hacsimangu szentélynél – írja a BBC.

Állítólag egy régóta tartó viszály áll az eset hátterében. A gyanúsított a hírek szerint a szentély főpapnőjét ölte meg, és egy másik nővel, valamint magával is végzett. A papnő sofőrje megsérült a támadásban.

Később kiderült, hogy a tettes a főpapnő fivére volt, a másik halálos áldozat pedig a férfi felesége.

Az 56 éves Tomioka Sigenaga és felesége, Mariko előbb együtt megölte a férfi nővérét, az 58 éves Nagakót, majd a férfi megölte feleségét, és önmagával is végzett. A rendőrség egy kettétört 80 centiméteres szamurájkardot, egy szablyát és két túlélőkést talált a tragédia helyszínén – írja az MTI.

Valaha Sigenaga volt az 1627-ben alapított tokiói Tomioka Hacsimangu szentély főpapja, de 2001-ben távozni kényszerült tisztségéből pénzügyi visszaélések miatt. Helyét előbb apja, majd halála után nővére foglalta el.

A meggyilkolt főpapnő, Nagako már 2002-ben jelezte a rendőrségnek, hogy családi viszály dúl a papi tisztség betöltése miatt. 2006-ban a rendőrség zsarolásért letartóztatta Tomioka Sigenagát, mivel egy levelezőlapon halálosan megfenyegette nővérét.

A Tomioka házaspár a szentély parkolójában kaszabolta le a főpapnőt, amikor az kiszállt a kocsijából. Mintegy 100 méteren át, egy szupermarketig üldözték a sofőrt is, akit a vállán sebesítettek meg.

Az éves népünnepélyéről is ismert szentély számít a modern profi szumó bölcsőjének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.