Százezreket üldözött el a kaliforniai erdőtűz

Közel 23 ezer Los Angeles és Ventura megyei háztartásban nincs áram a tomboló tűz miatt, a térségből tömegesen menekítik ki a lakókat.

MTI
2017. 12. 08. 5:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb húsz ház leégett a dél-kaliforniai San Diego megyében egy nyugdíjasok számára létrehozott közösségben csütörtökön a tomboló erdő- és bozóttüzekben, a területi energiaellátó szerint 23 ezer háztartásban nincs áram a természeti katasztrófa miatt.

A Los Angelestől délre fekvő Fallbrook település északi részén a szél által gerjesztett, gyorsan terjedő tűzben ketten égési sérüléseket szenvedtek. A településtől délre fekvő Bonsallban több mint ezer embert fenyegetnek a bozóttüzek. A környékén több átmeneti szállást létesítettek. A tűzoltók tájékoztatása szerint a megyében 400 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Számos utat lezártak a hatóságok.

A Southern California Edison energiaszolgáltató az interneten arról számolt be, hogy mintegy 23 ezer háztartásban nincs áram Los Angeles és Ventura megye egyes körzeteiben az erdő- és bozóttüzek miatt. A térségből már több mint kétszázezer embert kellett kimenekíteni.

Korábban Kalifornia kormányzója, Jerry Brown szükségállapotot hirdetett ki Ventura megyére, ahol 150 lakóházban keletkeztek tűzkárok, a lángok épületek ezreit fenyegetik.

Mintegy 2,5 ezer tűzoltót vezényeltek a lángok megfékezésére. Az oltást azonban nehezíti a szeles időjárás, amely a meteorológusok előrejelzése szerint még szombatig ilyen marad.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.