Szijjártóék teljesen mást mondanak, mint az ukrán külügy

Az ukrán sajtó szerint más a helyzet, mint ahogy a magyar tárca állítja.

Hava Nikita
2017. 12. 09. 19:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelműen nő a nyomás Ukrajnán azt követően, hogy pénteken két fontos nemzetközi szervezet is megerősítette az oktatási törvénnyel szemben megfogalmazott magyar kritikákat – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkára szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Az UNN hírügynökség szerint Pavel Klinkin ukrán külügyminiszter néhány napja beszélt Szijjártó Péterrel, ennek során abban egyeztek meg, hogy a magyar nyelv kiemelt szerepet fog játszani az oktatásban, majd abban, hogy az ukrán nyelvet is ilyen fontossággal oktatják majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.