A cseh államfőre támadt egy nő, amikor szavazni akart

Milos Zeman pénteken délután Prágában akarta leadni voksát az elnökválasztáson.

MTI
2018. 01. 12. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh államfőre támadt egy fiatal ukrán női aktivista, amikor pénteken délután Prágában le akarta adni voksát az elnökválasztáson. Milos Zeman testőrsége azonnal semlegesítette a támadót, és kikísérte az elnököt a szavazóhelyiségből – jelentette az MTI szerint a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24).

A televíziós felvétel szerint az ismeretlen nő, az ukrán Femen mozgalom aktivistája, a választási helyiség egyik oldalán az újságírók között tartózkodott. Amikor az államfő felesége kíséretében belépett a választási helyiségbe, a fiatal nő levetette az ingét, és kiabálva Zemanra akarta vetni magát. A testőrök ezt megakadályozták, és az aktivistát a földre teperték. A hölgy mezítelen felsőtestére „Zeman, Putin’s slut” – Zeman Putyin szajhája – szavak voltak festve. Az aktivista ezt a jelmondatot kiabálta akkor is, amikor Zemanra akart támadni.

A cseh államfőnek nem történt semmi baja. Később feleségével együtt visszatért a terembe, és mindketten leadták szavazatukat.

Zeman újságírók előtt azt mondta, hogy a támadás által megtisztelve érzi magát, hiszen a Femen-aktivisták már a pápát is megpróbálták megtámadni. – Úgy vélem, jó társaságba kerültem – jegyezte meg az elnök.

A cseh hírügynökség szerint a Femen weboldalán megerősítette, hogy a támadó nő a mozgalom aktivistája. Állítólag ezzel akarták a közvélemény tudomására hozni, hogy a cseh államfő az orosz elnök, Vlagyimir Putyin embere. A Femen szerint a csehek hibát követnek el, ha az „örökösen részeg” Zemanra szavaznak, s ezzel lényegében a „futtatóját”, Putyint is támogatják. A Femen szerint Zeman „a kremli bordélyház legszebb képviselője”, s olyan emberekkel állhat egy sorban, mint Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő vagy Donald Trump amerikai elnök.

Az őrizetbe vett támadót a cseh rendőrség is ukrán állampolgárnak minősítette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.