Agyonlőttek egy izraeli autóst Ciszjordániában

A saját kocsijában agyonlőtt izraeli egy zsidó telepen élt a palesztinok lakta Náblusz közelében.

MTI
2018. 01. 09. 21:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltételezhetően palesztin fegyveresek végeztek egy izraeli autóssal Ciszjordániában – közölte az izraeli hadsereg és egészségügyi források kedden. A saját kocsijában agyonlőtt izraeli egy zsidó telepen élt a palesztinok lakta Náblusz közelében – mondta Magen David Adom, a zsidó állam mentőszolgálatának vezetője az izraeli hadsereg rádiójának nyilatkozva.

Az izraeli 10-es csatorna úgy tudja, a lövéseket egy másik kocsiból adták le a Havat Gilad nevű telep közelében, és a férfi több lövést is kapott a felsőtestébe és nyakába. Kritikus állapotban szállították kórházba, de már nem tudták megmenteni az életét az orvosok. A hadsereg egyik szóvivője szerint katonák keresik az elkövetőket.

December 6-án Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának és bejelentette az amerikai nagykövetség átköltöztetését Tel-Avivból Jeruzsálembe. Izrael üdvözölte, a palesztinok viszont elítélték az amerikai döntést, és zavargások kezdődtek az 1967-ben elfoglalt palesztin területeken. A palesztinok remélt független államuk fővárosának szeretnék megtenni az Izrael által szintén 1967-ben megszállt Kelet-Jeruzsálemet.

Mintegy 400 ezer izraeli él telepeken a 2,2 millió palesztin lakta Ciszjordánia területén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.