Antwerpenben gázrobbanás döntött romba egy épületet, többen megsérültek

A hatóságok szerint nem terrortámadás történt. Három ember még a romok alatt van.

MTI
2018. 01. 16. 5:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgiumi Antwerpenben robbanástól omlott össze egy épület hétfőn este, többen megsérültek, a hatóságok szerint nem terrortámadás történt. Az antwerpeni rendőrség Twitter-üzenetében arról tájékoztatott, hogy 14 ember megsérült, egyikük állapota válságos. Az első hírek még öt sérültről szóltak.

A mentőalakulat, amely kutyákat is bevetett, hét embert emelt ki a romok alól. További három ember – egy házaspár gyermekével –, akikkel több órája sikerült kapcsolatba lépni, arra vár, hogy kiszabadítsák a törmelék közül. A hatóságok közlése szerint a két szomszédos épület is részlegesen megrongálódott.

Wouter Bruyns rendőrségi szóvivő azt mondta, a jelek arra mutatnak, hogy nincs több ember a romok alatt, de nem lehet teljesen kizárni a lehetőségét, hogy ott még találnak sérülteket.

Az RTBF belga állami televízió beszámolója szerint gázszivárgás okozta a robbanást. A nyilvánosságra hozott fényképeken az volt látható, hogy a robbanás három épületnek szinte teljesen letarolta a homlokzatát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.