Autó hajtott a járókelők közé Rio de Janeiro híres strandján

A sofőr azt állította, hogy epilepsziában szenved. A hatóságok vizsgálják, hogy ittas volt-e.

MTI
2018. 01. 19. 5:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Autó hajtott a járókelők közé helyi idő szerint csütörtök este Rio de Janeiróban, a híres Copacabana strandnál futó sétálóutcában; egy nyolc hónapos csecsemő meghalt, és legkevesebb 10 ember megsérült – jelentette a Globo brazil tévécsatorna.

A dél-amerikai állam félkatonai rendőrségének Twitter-oldalán megjelent hír szerint a sofőrt őrizetbe vették. A Globo előzetes információi szerint a sofőr, egy 41 éves férfi azt állította, hogy epilepsziában szenved. A hatóságok most vizsgálják, hogy nem volt-e ittas állapotban.

Az autó a homokban állt meg a parton, miután áthajtott a széles sétálóutcán, amely egy forgalmas út és a strand között fut. A Globo felvételein több, földön fekvő sérültet lehetett látni, illetve a kocsit, amelynek erősen megrongálódott az eleje. A tévécsatorna közlése szerint a sérülteket kórházba szállították.

A Copacabana közkedvelt a brazil nagyvárosba látogató turisták körében. Míg a napfényes órákat a város lakói és vendégei szívesen töltik a strandon, sötétedés után a sétálóutca vonzza az embereket kávézóival és szuveníreket árusító piacaival.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.