Bordélyházak újranyitásával is lehet kampányolni

Az olasz Északi Liga párt szerint a prostitúció szabad döntés kérdése. Legalizálva adó is befolyna belőle.

MTI
2018. 01. 16. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bordélyházak újranyitásával kampányol Olaszország bevándorlásellenes pártja, az Északi Liga. Olaszországban, ahol március 4-én tartanak parlamenti választásokat, az 1950-es évek óta tilos az örömtanyák üzemeltetése. A 44 éves Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője egy keddi rádióinterjújában elmondta, hogy feloldaná ezt a tilalmat. Mint mondta, hazájának példát kellene vennie Ausztriáról.

„A prostitúció választás. Vannak emberek, akik úgy döntenek, hogy tanárok, rendőrök lesznek. Mások pénzért utcalánynak állnak. Ez egy szabad döntés. Olaszországban bűnözők ellenőrzik a prostitúció piacát, amely 80 ezer embert érint. Ausztriában, Svájcban és Németországban viszont szabályozzák. A prostitúció olyan munka, mint minden más is, amit szabad elhatározásból folytatnak, egészségügyi ellenőrzéseknek vetnek alá s meg is adóztatnak. Egy olyan országot szeretnék, ahol szabályok érvényesülnek” – mondta Salvini, akinek pártja tagja a Silvio Berlusconi vezette jobbközép választási koalíciónak.

A prostitúció legalizálását évek óta heves viták övezik Olaszországban. A virágzó utcai prostitúció miatt az utóbbi években felmerült a piroslámpás házak újranyitása szoros hatósági felügyelet mellett. Eltérő becslések szerint Olaszországban 100 ezer örömlány dolgozik, egy harmaduk külföldi. Több mint 50 ezren az utcán űzik mesterségüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.