Disznóhúsevő hétfővel sokkolja a muszlim diákokat egy francia polgármester

A szélsőjobboldali polgármester sokféle érvet fel tud hozni, például Asterixet, a vaddisznóevő képregényhőst.

MN
2018. 01. 09. 21:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőnként kizárólag disznóhússal készült ételeket kínálnak az év eleje óta a dél-franciaországi Beaucaire város hat általános iskolájának menzáin, és nincs is semmilyen alternatíva. A város polgármestere, a szélsőjobboldali Nemzeti Front színeiben megválasztott Julien Sanchez azért döntött így, mert szerinte a vallási alapon biztosított étkeztetés ellenkezik a Francia Köztársaság értékeivel, az állam és egyház különválasztásával.

Bár a lépés egyértelműen a muszlimok ellen irányul, Sanchez ezt tagadja. Érvei sokfélék: szerinte azok a gyerekek, akik nem esznek disznóhúst, elszigetelődnek a többiektől a kantinban; pénzügyileg is kedvezőbb, ha csak egyféle ételt főznek, nem többféle menüt; és persze támogatják a francia sertéstenyésztőket is. A legfurcsább viszont az a kijelentése volt, miszerint „Franciaországban, Galliában mi vaddisznót eszünk már Asterix óta!”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.