Együtt nyithatják meg Észak- és Dél-Korea sportolói a téli olimpiát

Phenjan sportolókat, szurkolókat küld déli szomszédjához a sporteseményre. Két év után enyhülhet a két ország közötti feszültség.

MN
2018. 01. 09. 6:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea sportolókat, magas rangú tisztviselőket és szurkolókat küld a jövő hónapban a dél-koreai Phjongcshangban rendezendő téli olimpiára – közölte kedden egy magas rangú dél-koreai tisztviselő.

Csun He Szung, a dél-koreai országegyesítési miniszter helyettese arról a tárgyalásról nyilatkozott, amelyet a két Korea küldöttségei kedden folytattak a téli olimpián való észak-koreai részvételről és a két ország közötti óriási feszültség csökkentéséről.

A megbeszéléseken Szöul kezdeményezte, hogy a téli olimpián a két ország versenyzői a megnyitón együtt haladjanak, és tevékenységük legyen közös a játékok alatt, írja az MTI.

A keddi megbeszélés több mint két éve az első hivatalos találkozó a két ország között. Az eredmény kérdéses, Donald Trump amerikai elnök mindenesetre bizakodott, sőt, odáig ment, hogy kijelentette: feltétlenül beszélni akar telefonon Kim Dzsongunnal.

A tárgyalások első körben a jövő havi phjongcshangi téli olimpia ügyével kezdődnek, a miniszteri szintű találkozón csak ezután térnek rá a katonai és politikai kérdésekre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.