Elszólása miatt magyarázkodik Orbán Viktor bajor szövetségese

A német nyelvben tabunak számító kifejezés használata miatt kellett bocsánatot kérnie Mandfred Webernek.

MN
2018. 01. 06. 15:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bocsánatot kért az Európai Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber, miután a bajor Keresztényszociális Unió háromnapos kongresszusa után – melyen Orbán Viktor vezetésével magyar delegáció is részt vett – egy német rádióműsorban az „endlösung”, végső megoldás kifejezést használta. (A nácik a zsidók kiirtását jelezték ezzel a szóval.) Weber konkrétan azt mondta, a bevándorlási hullámra kell „végső megoldást” találni 2018-ban. A frakcióvezető szavain sokan felháborodtak, ő maga nem sokkal később a Politico szerint a Twitteren kért bocsánatot a „meggondolatlan szóhasználat” miatt, de visszautasította, hogy szándékosan említette a kifejezést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.