Emelkedik a kaliforniai sárlavina áldozatainak száma, sok az eltűnt

A mentők csodaként emlegetik, hogy egy kétéves kislányt élve tudtak kimenteni a méteres törmelékhalom alól.

MN
2018. 01. 11. 7:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már 17 ember halálát erősítették meg a dél-kaliforniai sárlavina áldozatai után kutató mentőcsapatok. A Santa Barbara megyében fekvő Montecito városára és Romero Canyon környékére helyi idő szerint kedden zúdult le a sár, miután heves esőzések voltak a környéken. A helyzetet súlyosbította, hogy korábban az erdőtüzek elpusztították a növényzetet, amely megkötötte volna a talajt.

A mentőalakulatok helikoptereket is bevetettek, és mintegy 300 embert ki tudtak menekíteni a sárral, sziklákkal és fatörzsekkel borított környékről, de 17 embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A mentők csodaként emlegetik, hogy egy kétéves kislányt élve tudtak kimenteni a méteres törmelékhalom alól. A sérültek száma a hivatalos adatok szerint 28. Száz ház megsemmisült, további 300 megrongálódott. Számos út járhatatlan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.