Ferenc pápa 34 gyermeket keresztelt meg a Sixtus-kápolnában

Az egyházfő arra kérte a szülőket és a keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket.

MTI
2018. 01. 07. 12:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harmincnégy gyermeket keresztelt meg vasárnap Ferenc pápa a Sixtus-kápolnában. A katolikus egyház fejeként még soha nem részesített egyszerre ennyi gyermeket – 18 kislányt és 16 kisfiút – a keresztség szentségében.

Az egyházi hagyományt, amely szerint a pápa minden évben gyerekeket keresztel meg a Sixtus-kápolnában a vízkereszt, azaz január 6. utáni első vasárnapon, II. János Pál vezette be, és XVI. Benedek is követte.

Ferenc pápa vasárnap arra kérte a szülőket és a keresztszülőket, hogy hitben neveljék fel a gyerekeket. Ez szerinte csak a családban történhet meg. Hozzátette, ha a szülők között nincs meg a szeretetnek ez a nyelve, nem könnyű a hit átadása.

A csecsemők egy része végigaludta a szertartást, egy részük gőgicsélt, és olyan is akadt, akit meg kellett etetni közben – írta tudósításában az AP amerikai hírügynökség, amely azt is megjegyezte, hogy a fiúk egyike a pápa nevének olasz változatát, a Francescót kapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.