Fokvárosban tavaszra efogyhat a víz a szárazság miatt

Csak négyperces tusolást javasolnak, különben májusban már nem lesz mivel zuhanyozni.

MN
2018. 01. 15. 9:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi dél-afrikai hőség és szárazság uralkodik a négymilliós Fokváros térségében, ezért gazdaságosabb vízhasználatra hívták fel a lakosság figyelmét. Az előrejelzések szerint akár már április 22-re szárazak maradhatnak a csapok. Ilyesmi nagyvárossal még nem fordult elő, ezért a közeli időpont miatt valóságos válságként kezelik az ügyet.

A kialakuló állapothoz többéves szárazság vezetett, és a klímamodellek azt jelzik, hogy a jövőben sem lesz ritka a jelenség Dél-Afrikában. Könnyen lehet ezért, hogy a jelenlegi vízkorlátozáshoz hozzá kell szokjanak az arra élők. A város vezetői most arra kérték a lakosságot, hogy négy percnél hosszabban ne zuhanyozzanak, avagy napi 87 liter víznél többet ne használjanak.

 

 

 

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.