Halálos áldozata is van a Németországban pusztító szélviharnak

A holland határnál fekvő Kleve közelében egy férfit agyoncsapott egy kidőlő fa.

MN
2018. 01. 18. 13:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németországban is közlekedési fennakadást és károkat okozott csütörtökön az Európa nyugati részén végigsöprő szélvihar, többen megsérültek, egy ember meghalt – írja az MTI.

A Németország nyugati tartományaira óránkénti 120-130 kilométeres sebességű széllökésekkel érkező, Friederike nevű viharfront miatt több térségben felfüggesztették a vasúti közlekedést, így nem járnak a vonatok a legnépesebb tartományban, Észak-Rajna-Vesztfáliában, valamint Rajna-vidék-Pfalzban és Alsó-Szászországban.

Akadozik a közlekedés a térség legnagyobb légi csomópontjában, a Köln/Bonn repülőtéren is, ahol az erős szél miatt késésekkel és járatkimaradásokkal kell számolni.

A lehűlést okozó front miatt sok helyütt jegesek az utak. Alsó-Szászországban a rendőrség tájékoztatása szerint szinte percenként történnek koccanásos balesetek.

Máshol leszakadt felsővezetékek és tetőszerkezetek, kicsavarodott fák okoznak gondot és sérüléseket. A Westdeutscher Rundfunk regionális közszolgálati médiatársaság jelentése szerint a holland határnál fekvő Kleve közelében egy férfit agyonütött egy kidőlő fa.

A meteorológiai szolgálat (DWD) az ország egészére figyelmeztetést adott ki, a középső és nyugati régiókban a legmagasabb fokú, vörös riasztás van érvényben. A legerősebb, óránkénti 134 kilométeres sebességű szelet az ország középső térségében, a Hessen tartományi Geismar-Frankenberg mérőállomáson regisztrálták. A DWD előrejelzése szerint a viharfront péntekre virradóra hagyja el az országot Lengyelország felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.