Horrorvideó: életre kelt a sült hal a tálcán az étteremben

A bizarr eset egy dél-kínai étteremben történt, a sült hal beteljesült sorsa vitát váltott ki a közösségi médiában.

MN
2018. 01. 06. 15:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizarr élményben volt része néhány étterem-látogatónak a dél-kínai Hunan tartomány Hengyang városában, amikor egy tálcán a felszolgált – és a képek tanúsága szerint előzőleg gondosan kibelezett – sült halak közül az egyik egyszer csak verdesni kezdett a farkával, majd szétnyílt a teste.

Az esetről készült videó tanúsága szerint többen nehezen viselték a látványt. Miután a videó felkerült a netre, több közösségi fórumon is vita indult arról, szegény jószág élt-e még esetleg, volt, aki elképzelhetőnek tartotta, hogy a halat nem sütötték meg rendesen, így el sem pusztult és szenvedett. Az esetről beszámoló Independent ugyanakkor tudományos magyarázatot is fűzött a jelenethez, eszerint egyes állatok idegrendszere azután is produkál mozgásreakciókat, hogy az agyát eltávolították, és az illető „tökéletesen halott állapotban van”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.