Iskolabusz ütközött egy házfalnak Németországban, sok a sérült

Negyvenhárman megsérültek, öten súlyosan.

MN
2018. 01. 16. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iskolabusz ütközött frontálisan egy házfalnak a németországi Eberbach városában, Baden-Württemberg tartományban kedden. A balesetben legalább 43, kilenc és tizenöt éves közötti gyerek megsérült, öten közülük súlyosan, ők a busz első részében ültek – írja a Spiegel Online. Christoph Kunkel, a rendvédelmi szervek szóvivője szerint egyes gyerekek életveszélyes állapotban vannak. A balesetben két felnőtt is súlyosan megsérült, így az iskolabusz 55 éves sofőrje is. Hozzátette: további öt felnőtt könnyebb sérüléseket szenvedett a szerencsétlenségben. A sérülteket mentőhelikoptereken szállították a környező kórházakba. A mentőszolgálatok több mint 150 tagját mozgósították a helyszínre.

A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy milyen okból csúszott ki a kanyarból az iskolabusz. A zsúfolásig megtelt jármű kedd reggel több autónak ütközött, majd egy elektromos szaküzlet házfalának hajtott. A buszon kilenc és tizenöt év közötti gyerekek utaztak. A súlyos sérültek a rendőrség adatai szerint a jármű elején ültek. A baleset helyszínéről közölt felvételek egy komolyan megrongálódott buszt mutattak, amelynek eleje az ütközés következtében deformálódott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.