Január 30-án találkozhat az osztrák kancellárral Bécsben Orbán Viktor

Az osztrák sajtóban megjelent hírekre reagált így Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

MTI
2018. 01. 11. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapinformációk szerint Orbán Viktor az osztrák fővárosban külön-külön tárgyal Sebastian Kurz nemrég hivatalba lépett kancellárral és koalíciós partnerével, az Osztrák Szabadságpárt elnökével, Heinz-Christian Strachéval – tudósít az MTI. A tervek szerint több más osztrák közéleti szereplővel is megbeszélést folytat aznap a magyar kormányfő. Tekintettel arra, hogy a bécsi program még szervezés alatt van, Havasi Bertalan e találkozókról egyelőre nem kívánt bővebb tájékoztatást adni.

Orbán Viktor miniszterelnök január 3-án a lengyel kormányfővel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be: még januárban találkozni kíván az új osztrák kormány tagjaival, a gazdasági és szellemi élet meghatározó szereplőivel. Elmondta: gondolkodnak azon, hogy a V4-ek szilárd belső kapcsolatát fenntartva intenzív kapcsolatot hozzanak létre többek között Ausztriával. Ausztria a példa arra, hogy Európában működik a demokrácia, és nem képzelhető el, hogy egy ország vezetői hosszú időn keresztül fontos kérdésekben, például a migrációval kapcsolatban ne kövessék azt, amit a nép akar – mondta akkor Orbán Viktor.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.