Jordánia Trump döntése ellenére is fenntartja a kapcsolatot az Egyesült Államokkal

A közel-keleti ország a térség érdekeire hivatkozva döntött így.

MTI
2018. 01. 08. 22:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jordánia továbbra is kapcsolatban áll az amerikai kormányzattal – hangsúlyozta az uralkodó közleményében. „Befolyással kell rendelkeznünk bármilyen jövőbeni eseményre a közel-keleti térségben” – tette hozzá a régióban Washington hagyományos szövetségesének számító jordániai király.

II. Abdalláh ugyanakkor ismételten elutasította Trump döntését, amely – mint hangsúlyozta – „nem változtat a jogi és történelmi tényeken, és nem fogja aláásni a Jeruzsálemben élő muzulmánok és keresztények jogait, mert a szent város prioritást jelent mindenki számára”.

Az amerikai elnök tavaly decemberben jelentette be, hogy az Egyesült Államok Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, és az amerikai nagykövetséget néhány éven belül Tel-Avivból Jeruzsálembe költöztetik át. Döntése nagy felháborodást és tüntetéshullámot váltott ki a muszlim országokban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.