Két repülő ütközött a kifutópályán, evakuálták az utasokat

A baleset a torontói reptéren történt. Senki nem sérült meg a 168 utas és a személyzet 6 tagja közül.

MN
2018. 01. 06. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Evakuálni kellett egy repülőgép utasait pénteken a torontói Pearson repülőtéren, miután egy kaputól kivontatott üres gép ütközött a leszállás után várakozó géppel, és tűz keletkezett – írja az MTI a két érintett légitársaság tájékoztatása alapján.

A beszámoló szerint a WestJet kanadai légitársaság mexikói Cancún üdülővárosból érkező Boeing 737-es gépe álló helyzetben várakozott, amikor a szintén kanadai Sunwing légitársaság kaputól kihúzott repülőgépe nekiütközött.

„Miután a repülőgép még kinn állt a betonon, a WestJet utasait a vészcsúszdák segítségével kellett evakuálni – tette hozzá a társaság. – A mentőcsapatok a közelben voltak, és azonnal reagáltak.”

A kiürítés során senki nem sérült meg a 168 utas és a személyzet 6 tagja közül – tudatta később a WestJet.

Egy közvetlenül az ütközés utáni videofelvételen – amelyet a WestJet egyik utasa készített – látszik, hogy a másik, a kaputól kihúzott gép egy része lángol.

A Sunwing légitársaság azt közölte, hogy repülőgépét a földi kezelő személyzet vontatta el a beszállókaputól, és a gép fedélzetén sem utasok, sem a személyzethez tartozók nem voltak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.