Kettős robbantás Bagdadban, huszonhatan meghaltak

Két öngyilkos merénylő felrobbantotta magát az iraki főváros központjában, a támadásokban 90-en megsebesülhettek.

MN
2018. 01. 15. 7:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kettős pokolgépes támadás rázta meg hétfőn hajnalban Bagdadot: az öngyilkos merénylők az al-Tadzsaran téren robbantották fel magukat a munkába igyekvő civilek között.

Az első hatósági beszámolók 16 áldozatról szóltak, de az al-Arabíja televízió már 26 halottról és legalább 90 sebesültről tudósított a kelet-bagdadi egészségügyi szolgálat vezetőjére hivatkozva.

A merényleteket még egy terrorszervezet sem vállalta magára, többek szerint azonban az Iszlám Állam állhat a háttérben, amely több hasonló támadást is elkövetett már a területen.

Bagdadban két nap alatt ez a második öngyilkos robbantás. Az erőszakos merényletek azóta szaporodtak meg, hogy az iraki biztonsági erők fokozatosan visszaszerezték az ellenőrzést a korábban az Iszlám Állam által felügyelt városrészek felett – a terrorszervezet megmaradó egységei pedig merényletekkel próbálnak feszültséget kelteni.

A helyszínről több, a Twitteren megosztott fotó és videó is készült, a megrázó felvételeken holttestek és sérültek láthatók, a járókelők pedig a legnagyobb természetességgel sétálnak át a robbantás helyszínén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.