Lezuhant a szaúdi vezetésű koalíció egyik harci repülőgépe Jemenben

A gép harci övezetben zuhant le, és a pilóták kimentésére a koalíció különleges műveletet hajtott végre.

MTI
2018. 01. 07. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SPA közlése szerint a gép harci övezetben zuhant le, és a pilóták kimentésére a koalíció különleges műveletet hajtott végre.

Korábban sajtójelentések arról számoltak be, hogy a síita húszi lázadók lelőtték a jemeni polgárháborúban a kormányerők oldalán harcoló, Szaúd-Arábia vezette arab koalíció egyik harci repülőgépét az ország északnyugati részén, a szaúdi határ mentén fekvő Szaada kormányzóságban.

A szaúdi tulajdonú al-Arabíja pánarab hírtelevízió szerint a gép két pilótája életben van.

A húszik am-Masszirah televíziós csatornája azt állította, hogy a gépet, egy brit gyártmányú Tornado GR4-est lelőtték. A lázadók nem ismertettek részleteket a pilóták sorsáról.

Jemenben polgárháború dúl 2014 szeptembere óta, amibe 2015 márciusában Szaúd-Arábia is beavatkozott egy arab katonai szövetség élén, az ország nemzetközileg elismert kormányának a támogatására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.