Lezuhant egy katonai helikopter Kolumbiában, sokan meghaltak

A balesetben tíz ember vesztette életét. A körülményeket még vizsgálják.

MN
2018. 01. 17. 6:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védelmi tárca által kiadott hivatalos közleményben az MTI összefoglalója szerint azt írják, hogy az Mi–17-es típusú helikopter Antioquia tartomány Caucasia településéről tartott Segoviába. A helikopteren négyfős személyzet, valamint hat utas tartózkodott. Az utasok közt négy katona és két civil volt. Az utasok a szárazföldi erők egyik logisztikai csoportjának voltak tagjai, akiknek az volt a feladatuk, hogy a csapatok harckészültségének erősítése érdekében számba vegyék a térségbeli üzemanyag-utánpótlási pontokat.

A Reuters azt írja, hogy a hadsereg repülésért felelős részlegének vezetője, Juan Vicente Trujillo tábornok közölte: egyelőre vizsgálják a körülményeket, de úgy vélik, baleset történt.

Juan Manuel Santos államfő Twitter-üzenetben nyilvánította ki részvétét a katonák hozzátartozóinak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.