Megölte a kígyó az ausztrál férfit, aki a kutyáját védte

Textilmintás barnakígyó okozta a 24 éves férfi vesztét.

MTI
2018. 01. 12. 15:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halálos kígyómarás végzett egy fiatal férfival, aki a kutyáját próbálta megvédeni a mérges hüllőtől a délkelet-ausztráliai Új-Dél-Wales államban – számolt be a helyi média pénteken az esetről.

Az ABC News állami médiaszolgáltató szerint a világ második leghalálosabb mérgű szárazföldi kígyójának tartott textilmintás barnakígyó (Pseudonaja textilis) helyi idő szerint szerda éjszaka harapta meg a 24 éves férfi ujját az áldozat tamworth-i otthonának hátsó kertjében.

A férfi azért ment hátra, hogy kiderítse, miért ugat a kutyája, és amikor rátalált az állatra, az egy apró kígyót tartott a szájában. Az Ausztráliában őshonos hüllő akkor harapta meg a férfit, amikor az megpróbálta szétválasztani a két állatot. Az áldozatot egy rokona szállította kórházba, ám a férfi egy órán belül meghalt.

Ausztráliában évente átlagosan háromszáz embert marnak meg kígyók. A 2000 és 2016 közötti 35 halálos kimenetelű kígyómarásból 23-ért a textilmintás barnakígyó a felelős.

Dan Rumsey, a Sydney-ben működő Ausztrál Hüllőpark munkatársa szerint a legtöbb kígyó fél az embertől, és általában csak akkor támad, ha fenyegetve érzi magát.

A kígyóméreg keresztülhalad az áldozat nyirokrendszerén. A szakértő szerint bármennyire furcsán hangzik is, de kígyómarás esetén az embernek muszáj nyugodtnak maradnia, mert a szapora pulzus gyorsítja a méreganyag szervezetbe jutását. Az áldozatot mielőbb kórházba kell szállítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.