Megölték idén az első újságírót Mexikóban

Tavaly legalább tíz újságírót gyilkoltak meg Mexikóban, ami már véleménynyilvánítási válság.

MN
2018. 01. 14. 7:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi gyászos év után az idei még életveszélyesebb lehet az újságírók számára Mexikóban: még két hét sem telt el, és máris megtörtént az idei első újságíró-gyilkosság a közép-amerikai országban.

Az áldozat Carlos Rodriguez, akivel szombaton végeztek ismeretlenek Tamaulipas államban, a texasi határhoz közeli Nuevo Laredo városában. A hatósági közlés nem fedett fel részleteket a gyilkosság körülményeiről, a nyomozás pedig még csak ott tart, hogy kiderüljön: munkája okán ölték-e meg a riportert.

Tamaulipas kormányzati közleménye mindenesetre hangsúlyozta, hogy határozottan fellép a hatóság a véleménynyilvánítást érő támadások ellen és a sajtó munkásainak védelmében. Tavaly legalább tíz újságírót öltek meg Mexikóban, amit nemzetközi újságíró-szervezetek már véleménynyilvánítási válságnak minősítettek. Újságírónak lenni Mexikóban évek óta veszélyes foglalkozás, egy-egy gyilkosság sajnos nem kirívó eset.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.