Minden járatot felfüggesztettek az amszterdami repülőtéren

A holland vasúttársaság az egész országban leállította a vonatközlekedést.

MN
2018. 01. 18. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légikikötő tájékoztatása szerint további értesítésig mind a 260 járatot felfüggesztették az óránként akár 140 kilométeres sebességű széllökések miatt – írja az MTI.

A KLM holland nemzeti légitársaság már korábban bejelentette, hogy törli 220 csütörtöki járatát, miután a meteorológiai szolgálat kiadta a legmagasabb fokú riasztást az ország nagy részére. A holland vasúttársaság az egész országban leállította a vonatközlekedést.

Az időjárás fákat csavart ki, és forgalmi káoszt okozott, de érkeztek hírek kisebb, személyi sérüléssel nem járó balesetekről is. A BBC beszámolója szerint a Schiphol repülőtér egyelőre nem közölte, mikor indulhat újra a légi közlekedés.

Helyi sajtójelentések szerint az erős szél Belgiumban is komoly károkat és közlekedési zavarokat okozott, a genti kikötőt ideiglenesen le is kellett zárni.

Az ország északi részén reggel elrendelték a második legmagasabb szintű riasztást az erős széllökések miatt. Brüsszelben számos parkot bezártak, illetve több vonalon is leállították a villamosközlekedést.

A szél országszerte fákat csavart ki, és érkeztek jelentések letört ágakról, amelyek vezetékeket szakítottak le, épületeket és kerítéseket rongáltak meg, több helyen forgalmi akadályt okozva. A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren egyelőre zavartalan a forgalom, a charleroi-i légikikötőben azonban rövid késésekre lehet számítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.