Nukleáris robbanófej hordozására képes rakétát tesztelt India

Erről az indiai védelmi minisztérium számolt be Twitteren.

MN
2018. 01. 18. 9:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeresen tesztelte Agni–V típusú interkontinentális ballisztikus rakétáját India – írja a CNN az indiai védelmi minisztérium csütörtöki közlésére hivatkozva. A rakéta nukleáris robbanófejjel is felszerelhető.

A minisztérium közlése szerint ez „nagy lökést” jelent az ország védelmi képességeinek. Hozzáteszik: az eszköz maga nem új, a tesztre a további fejlesztésekhez, végső soron a hadrendbe állításhoz volt szükség.

Az Agni-V 17,5 méter magas, ötven tonna, hatótávolsága 5500-5800 kilométer, a hangsebesség huszonnégyszeresével képes repülni.

India 120-130 atombombával rendelkezik.

Noha a teszt nem annyira demonstratív, inkább technológiai jellegű volt, akár komolyabb geopolitikai-diplomáciai következményei is lehetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.