Palesztinok tucatjait sebesítették meg az izraeli erők

Az izraeli hadsereg szerint Ciszjordániában összesen mintegy 850 tüntető dobálta kövekkel a katonákat.

MTI
2018. 01. 12. 20:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 35 palesztin megsebesült pénteken az izraeli biztonsági erőkkel történt összecsapásokban a Gázai övezet határán és Ciszjordániában – közölte a Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma és a Vörös Félhold.

Értesülések szerint 25 palesztint éles lőszerrel, további 10-et pedig gumilövedékkel sebesítettek meg.

Az izraeli hadsereg azt közölte, Ciszjordániában 17 helyen összesen mintegy 850 tüntető dobálta kövekkel a katonákat, és égő gumiabroncsokat gurított feléjük. A katonák könnygázzal és gumilövedékekkel válaszoltak.

Összesen ezer palesztin tüntetett a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határkerítés közelében fekvő négy helyszínen. A izraeli hadsereg közölte: a katonák éles lőszert használtak három hangadóval szemben, akik állításuk szerint veszélyt jelentettek a biztonsági erőkre nézve.

A befolyásos, Al-Ajjam című palesztin lap pénteken azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „háborút kezd a palesztin nép, a Palesztin Hatóság és annak vezetése ellen\".

Ismert, december 6-án Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet ismerte el Izrael fővárosának, és bejelentette, hogy az amerikai nagykövetséget átköltözteti Tel-Avivból Jeruzsálembe. Izrael üdvözölte, a palesztinok viszont elítélték az amerikai döntést, és zavargások kezdődtek az 1967-ben megszállt palesztin területeken.

A tiltakozási hullám során eddig 17 palesztin halt meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.