Rázkódni kezdett, majd leszállásra kényszerült a Malaysia Airlines járata

Az utasok hangos kopácsolást hallottak. Az éjszakát az Alice Springs repülőterén töltötték.

MN
2018. 01. 19. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A turbulenciába került utasszállító utasai hangos kopácsolást hallottak, mire a pilóta úgy döntött, leszáll. A repülőgép utasai az éjszakát Alice Springs repülőterén töltötték – írja az MTI.

A légitársaság később elnézést kért a „műszaki problémák” miatt. Az ABC ausztrál televízió jelentette, hogy a pilótának le kellett állítania a repülőgép egyik hajtóművét. Az utasok egyike, Mohammad Nogheib elmondta: az életét féltette, amikor a hajtómű furcsa hangokat adott ki. Egy másik utas szerint a gép mintegy öt percen át hevesen rázkódott.

A Malaysia Airlines az ABC-vel azt is közölte: mindent kézben tartanak, és nagyon rövid idő alatt sikerült kezelniük az összes poggyászt, valamint megszervezni a közlekedést.

A malajziai légitársaság az elmúlt években többször is a sajtófigyelem központjába került. 2014 márciusában tűnt el 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járat, amelynek sorsát máig nem sikerült tisztázni. A maláj utasszállító eltűnése a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélye.

2014. július 17-én a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember meghalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.