Szexvideóbotrány Dániában: több mint ezer fiatalt gyanúsít a rendőrség

Az esetet a Facebook jelentette a hatóságoknál.

MN
2018. 01. 15. 21:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ezer fiatalt vádol a rendőrség szexuális tartalmú anyagok terjesztésével Dániában: a gyanú szerint az érintettek két 15 éves közötti aktust megörökítő videót adtak tovább a Facebook Messenger alkalmazáson keresztül – írja a BBC.

A Facebook az esetről az amerikai hatóságokat értesítette, akik ezt követően a dán rendőrséghez fordultak az ügyben. A gyanúsítottak közt vannak, akik már elmúltak 18 évesek, őket berendelték kihallgatásra, míg a fiatalkorúaknak a szüleivel vették fel a kapcsolatot.

A gyanúsítottak 20 napos felfüggesztett börtönbüntetést kaphatnak, és 10 évre felkerülhetnek a gyermekpornográfia miatt elítéltek nyilvántartásába.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.