Több millió euró értékű ékszert raboltak el a párizsi Ritz hotelből

A luxusszálló kirakatait fejszével törték be. Két fegyveresnek sikerült elmenekülnie.

MN
2018. 01. 10. 21:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az álarcos támadók közül három férfit a helyszínen elfogtak, két fegyveresnek azonban sikerült elmenekülnie mintegy 4,5 millió euró értékű ékszerrel. A motoron elmenekült támadókat nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Az öt férfi este fél 7-kor lépett akcióba a belvárosi Vendome téren álló luxushotelnél, amelyet számos ékszerbolt vesz körül. „A környékbeli neves ékszerboltok a Ritz kirakataiban állítják ki az ékszereiket” – hangsúlyozta a rendőrség.

Rendőrségi források szerint a támadók fejszével betörték a szálló kirakatait és onnan kiemelték az ékszereket – írja az MTI.

Az Independent beszámolója szerint az eset során senki sem sérült meg. A Sky Newsnak szemtanúk azt mondták, legalább tíz lövés dördült, és az egyik támadó símaszkot viselt.

A kerületben 2014 után megerősítették a rendőrségi jelenlétet, miután a téren – ahol a francia igazságügyi minisztérium is található – több ékszerboltot is kiraboltak.

A BFM hírtelevízió értesülése szerint a három őrizetbe vett férfi párizsi lakos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.