Trump szerint Hillary Clinton játszhatott össze az oroszokkal

Az amerikai elnök Twitter-bejegyzésben arra utalt, hogy a demokraták volt elnökjelöltje a kampányban rossz útra tévedt.

MTI
2018. 01. 11. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mikroblog-bejegyzésében – amelyet az MTI szemlézett – az amerikai elnök több kérdést felvetve azt sugalmazta: volt vetélytársa és a Demokrata Párt fizethetett oroszoknak, hogy rá nézve terhelő dokumentumokat tartalmazó dossziét állítsanak össze. Donald Trump ezzel arra a dossziéra utalt, amelyet egy washingtoni cég megrendelésére Christopher Steele volt brit hírszerző állított össze, s amely eddig nem bizonyított adatokat és információkat tartalmaz róla.

„A demokraták által fizetett dossziét a Trump-kampány elleni kémkedésre használták fel. Vajon az FBI igénybe vett-e hírszerzési eszközöket a választás befolyásolására?” – tette fel a kérdést az elnök.

A Trump által említett dossziét a Fusion GPS nevű washingtoni cég rendelte meg Christopher Steele-től, először a Donald Trump elnökjelöltségét ellenző néhány republikánus adományozó megbízásából, majd amikor már egyértelmű volt, hogy Trump lesz a republikánus elnökjelölt, a Clinton-kampánynak dolgozó ügyvédi iroda és az Országos Demokrata Bizottság – a Demokrata Párt vezetése – „vette át”, illetve fizette a továbbiakban a Fusion GPS munkáját.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.